Tre tips från flyttfirma – Undvik en kaotisk flytt

20 februari, 2021 Av av webmaster

Tre tips från flyttfirma kan göra skillnaden mellan en hektisk och kaotisk flytt, och en smidig och lugn. Vad gör du om det till exempel är för mycket möbler i flytten? Hur förbereder du inför flyttdagen? Svar och tips får du nedan.

1.  Tre tips från flyttfirma – Nummer ett är att förbereda

När flyttlasset snart ska gå finns det en hel del saker du kan göra för att underlätta processen. Till exempel kan du rensa dina saker i förväg (med god marginal), så att inget som inte behöver flyttas till den nya bostaden tar plats i flyttbilen.

Optimalt är om saker du inte längre vill ha kan återanvändas. Kanske kan de läggas upp på en köp- och säljsajt eller skänkas bort till second hand? Ska du sälja möblerna är det desto viktigare med goda marginaler, eftersom det kan ta lite tid. Försöker du för tätt inpå kan det hända att du får sälja grejerna till vrakpriser för att bli av med dem snabbt.

2.  Ibland är det bättre med en flyttfirma

Visst, en text med titeln ”tre tips från flyttfirma” kanske inte inger det bästa förtroendet för att tipsen ska vara opartiska – men ibland är det en mycket god idé att ta hjälp av en flyttfirma. Det kan till exempel vara om man har väldigt tunga saker som ska flyttas, så som pianon eller stora kassaskåp. Det kan också vara en idé om man upplever att det är svårt att ordna tid till allt som har med flytten att göra. Något som inte bör glömmas är att rutavdraget kan användas för flytt av bohag – vilket innebär att 50 procent av arbetskostnaden dras av.

3.  Lej ut flyttstädningen

Bland ”Tre tips från flyttfirma” bör det här nämnas. Det ställs som regel höga krav på en flyttstädning, och det finns gott om exempel där de som lämnat bostaden fått komma tillbaka för att göra om städningen. De som flyttar in till en ny bostad förväntar sig att det ska vara spotless. Under en flyttstädning ska allting rengöras. Även till exempel följande:

  • Lådor och skåp
  • Utrymmen vid ventilation
  • Runt vitvaror, ugn, under ugnen osv
  • Fönster ska se så gott som nya ut
  • Innertaken ska rengöras ordentligt, så att det inte finns några fläckar eller annan smuts.

Vill du ha fler än bara tre tips från en flyttfirma? Besök lokala företags hemsidor. De flesta företag är givmilda med tips som underlättar inför flytten.