Nostalgi från en skolgård

16 mars, 2019 Av av annanilsson

Jag var på besök i staden där jag växte upp för en tid sedan. Det har hänt väldigt mycket och samtidigt ingenting alls med staden sedan jag flyttade för en hel del år sedan. Jag hade bestämt mig för att ta en promenad och se på områden var jag växt upp. Saker och ting vad sig faktiskt ganska likt och av någon anledning hamnade jag på den väg som gick till skolan var jag spenderade några av mina tidiga år. Plötsligt stod jag där på skolgården och funderade. Jag visste inte hur utbildning stavades när jag började på den lilla småskolan. Inte heller tyckte jag om utbildning och skola för fem öre.

Det är märkligt hur saker och ting utvecklas. Det där med utbildning kom ju att bli en självklar del av min vardag och utan denna utbildning hade jag kanske inte kommit dit jag nu kommit i fråga om arbete. Efter en stund kom en man och frågade om han kunde hjälpa till på något vis. Jag insåg att jag drömt mig tillbaks till förr när jag kommit till platsen var jag började den första skolbaserade utbildning jag gått och fick snabbt förklara för mannen varför jag stod och kliade mig i skägget på skolgården. Det är ovanligt att man kommer till grunder för sin första utbildning, men nog så intressant att se de gamla hus som utgjorde den obligatoriska undervisning som var en del av ens första tid.